Keje makan gaji vs keje sdn bhd

hari ni balik agak lewat. dalam pukul 8, lps solat maghrib. balik dari mana tu? balik dari tpt mecari sesuap rezeki. itu lah rutin harian seorg pekerja tegar. hari2 balik lewat. dari pukul 8 sampai 5 ptg. itu kalau on time, tp kalau dah terbiasa dgn keje samapi kadang2 pkl 10 mlm…erm, dahsyat! Sebenarnya, ada lagi dahsyat –> mereka adalah mereka yg keje siang mlm tiap2 hari tanpa cuti. fuh dahsyat dolll…

happy kah saya dgn kehidupan mcm ni? hari2…tiap2 minggu…tiap2 bulan..benda sama yg akan diulang. mencari mkn dgn sesuatu perkara yg kadang2 bukan atas kerelaan. dgn kata lain we are not happy with what we have done. pejam celik pejam celik, hari berganti hari, mcm tu la nasib badan. kalau cakap tarak power, invisible la jawabnya. org tak nampak beb apa yg lu buat. lu buat, org lain dapat, org lain buat, lu tak dapat hapa…what for????

cerita pasal makan gaji ni, semua org tau. something like at the end of month, you’ll get the certain amount of your salary..regularly! …erm buat apa nak susah2 keje sendiri. keje makan gaji cukup bulan dpt habuan…ok what?

just imagine…

kalau la masa itu dilaburkan utk sesuatu yg kita akan dapat lebih dari apa yg kita dapat pd hari ni…?

kalau la dari jam 8 samapi 5 duk keje kat umah je…? hehe

kalau la kudrat kerja yg dicurahkan kepada kompani diperuntukkan utk kepentingan diri sendiri…?

kalau la….bla, bla, bla…

ckp byk tarak guna beb. the thing is, DO IT NOW!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: