Perjalanan Seorang Hamba…

August 18, 2011

Tup,tup…dah nak masuk 3rd quarter of Ramadhan!
Wallaweyyy…
Sebagai insan yg terlalu leka dgn duniawi, saya amat terkilan…
Terkilan sebab tak sempat nak mengejar masa…

Erm….

Sebenarnya, setiap benda yg kita buat pasti ada cabarannya yg tersendiri. Disitu Allah nak uji, samaada kita adalah golongan hamba-Nya yg betul2 sabar atau tak. Kenapa saya me-royat begitu?
KAlau kita sedar, sebenarnya urusan duniawi pun adalah satu usaha dakwah kalau kene caranya.
Usaha mengejar dunia, kalau betul caranya, masyallah! Subhanallah…
Ok, no time to talk…H
idup mesti diteruskan…

Advertisements

Personal Coaching (PC)

June 6, 2011

Saya telah membuat satu keputusan tekad. Baru je beberapa minit lalu.

Keputusan tekad dgn sekali klik, berkurang RM998 duit dalam Maybank saya. Tapi insyallah, setiap usaha yg tekad, saya yakin akan membuahkan hasil.

“Ya Allah, permudahkan lah usaha hamba-Mu ini…ameen..”

Rahsia Emel

June 1, 2011

Seorang kawan lama saya telah berkongsi pengalaman yg beliau sendiri lalui bagaimana menjana duit, HANYA melalui menguasai ilmu RAHSIA EMEL.

Tahukan anda, bahawa 80%-90% seorang usahawan internet akan mendapat sales atau dapat close customer HANYA melalui ilmu ‘Email Marketing’…

Saya ada jawapannya…

Self Hosted Auto-Responder?

May 29, 2011

Apa pendapat anda, perlukah seorang IM memilih utk bersama self hosted AR ataupun menggunakan khidmat Encek Aweber atau Pakcik GetResponse?

.
Ini adalah jawapannya….

.
“…It’s like giving up on your DSL internet connection to go back to 56kb modem in order to save up the monthly fee… do you think that’d be a good idea for your online business?…”

My CB account

May 28, 2011

Click Bank

Mungkin ada org akan gelak besar bila melihat betapa byk nya sale yg saya buat melalui ClickBank.com

Tak apa, ini adalah cabaran yg perlu saya sahut. Tambah pula mmg sekarang ni saya perlu bertindak demi masa depan. Byk perkara yg perlu dilunaskan. Hutang itu & ini.

Serius kah anda…?

May 26, 2011

Sebenarnya saya sedang mengikuti webinar drp seorang yg bg saya sifu dalam online biz. Muda orgnya…
Tunggu post saya seterusnya…saya akan berkongsi dgn semua, insyallah…

Pengusaha batu nisan rugi RM100,000

May 17, 2011

KUANTAN – Seorang pengusaha batu nisan kerugian kira-kira RM100,000 selepas tiga buah van miliknya hangus dipercayai dibakar pagi semalam.

Menurut mangsa, Jalilah Ibrahim, 45, ketika kejadian kira-kira pukul 5 pagi itu, ada saksi memberitahu ternampak dua lelaki bermotosikal datang ke bengkel miliknya di Batu 5 di sini.

Menurutnya, mereka kemudian telah membakar ketiga-tiga van yang diletakkan di bengkel tersebut.

“Ketika kejadian saya berada di rumah yang terletak kira-kira 200 meter dari bengkel. Saya menerima panggilan daripada anak saya yang memberitahu dua van jenis Nissan Vanette dan sebuah Toyota Hiace terbakar.

“Apabila sampai di bengkel, saya lihat bomba sedang memadam kebakaran dan letupan juga berlaku beberapa kali,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian semalam.

How to Create Custom Page on eBay Store

October 2, 2010

eBay Template Using Photoshop

September 16, 2010

Satu lagi video yg ingin dikongsi bersama. Smg mdpt manfaat kp semua…selamat beramal! [mcm prof izi la plak…]

How to Customize eBay Store?

September 16, 2010